Prospectiuni ilegale?

Avem in sat (Pistestii din Deal, judetul Gorj) echipe de prospectiuni de la o firma petroliera, nu am inca toate datele dar voi reveni cu amanunte si fotografii.



Spuneti-mi si mie daca este legal sa intre cu forta pe proprietatile oamenilor si sa faca foraje, sa ia carote (probe de pamant de la diverse adancimi) pentru probe?



Comments

  1. din cate se observa din anunt deja au intrat(tarusii cu panglica rosie)iar firma este a lui Ovidiu Tender,vezi dosarele Bancorex,Rafo si altele.acum,cu legalitatea nu stiu dar probabil ca trebuia impiedicata sa planteze tarusii.acum cred ca-i tardiv sa-i impiedici.
    sa revin la porumbei,site-ul este bun si foarte folositor.am o singura nelamurire...cum pot sa deosebesc un jucator ardelean de unul de calarasi?
    p.s.am imperecheat un lung de braila cu un galatean si a iesit(la a 10 incercare)un pui cu mot.cum iti explici?multumesc anticipat pentru raspunsuri.

    ReplyDelete
  2. Anuntul a fost distribuit prin sat înainte de a face orice. Au intrat pe unele proprietăţi cu acordul oamenilor, pe altele urmează să intre, iar pe unde a fost vorba de proprietăţi aflate la distanţă mare faţă de casa proprietarului au intrat fără nici o ruşine. Sunt şi laborant geolog de pregătire şi practică şi ştiu ce se întâmplă cu proprietăţile şi în mare măsură şi cu vieţile oamenilor acolo unde se încep exploatări ... nu există nici un fel de despăgubiri suficient de mari pentru a repara răul produs. Atât oamenilor, cât şi mediului înconjurător. Eu sunt un partizan al energiei alternative (vezi situl meu http://funlw65.googlepages.com).

    De curând, Google a schimbat sistemul de commentare în Blogger, şi pentru cei care nu au blog nu mai primesc în email nici o notificare în vederea moderării respectivului comentariu, aşa că l-am găsit din întâmplare.

    In prima fază, comparaţi standardele dintre cele două păsări (jucătorul de Călăraşi şi cel de Ardeal). Fac parte din categorii diferite, unul are coada lataă, altul coada îngustă. Priviţi imaginile din articolul d-lui Adrian Nistor şi imaginile puse la dispoziţie de Nicolas Girard. De asemenea, la jocul porumbeilor lui Nicolas. La noi, jucătorii sunt număraţi la grămadă. În afară, jucătorii sunt împărţiţi în rolleri (jucători care execută şnur de tumbe) şi tumbleri (jucători care fac una-două tumbe în serie şi de preferat cât mai des). Pentru jucătorii de Ardeal, singurul film de care am cunoştinţă este cel pus la dispoziţie de Nicolas pe situl lui. Însă dacă aveţi acces la metişi rezultaţi din amestecul celor două rase, doar crescătorii cu experienţă pot face evaluarea şi uneori, nici aceştia. Poate vă răspunde d-l Adrian Nistor si poate puneţi la dispoziţie poze cu păsările în cauză, în caz că întrebarea nu a fost una generală.

    Jucătorul de Brăila lung se zice că a fost obţinut din Rollerul de Odesa. Nu am poze cu acea pasăre. În cadrul rasei de Galaţi, avem şi cazaci despre care iarăşi nu ştiu cum au fost obţinuţi. Cel de Galaţi are multe varietăţi, uneori, crescătorii mai fac şi încrucişări experimentale în propriile voliere ... însă e vorba în primul rând de ”jocul genelor”. O să transcriu cât de curând standardul jucătorilor lungi de Brăila pentru cine nu-l are şi poate şi articolul dspre genetică.

    Asteptăm intervenţia crescătorilor cu experienţă pentru a mai învăţa ceva de la dânşii.

    ReplyDelete
  3. Exista destul de multe diferente intre Jucatorul de Calarasi si Bimotatul ardelean si putini sunt crescatorii care au exemplare "curate" majoritatea pasarilor fiind rezultatul unui melanj intre cele 2 rase. E vorba de tinuta: la cei de Calarasi se intalneste o pozitie mai orizontala si putin alungita,sunt scurti pe picioare si trenati;ardeleni au tinuta mai verticala si pieptul mai bombat ,iar aripile sunt purtate deasupra cozii. Capul la calaraseni este mai rotunjit, la ardeleni fiind mai lunguiet; coada calarasenilor este mai bogata(14-16Pene)la ardeleni fiind in nr. de 12-13. calarasenii sunt mai scurti in cioc. In mare cam astea sunt diferentele dar daca intram in amanunte, mai putem continua. Cat despre motul metisului cred ca provine de la vreun stramos al galateanului. Daca doriti poze cu Roller de Odessa, va pot pune la dispozitie.

    ReplyDelete
  4. Sigur ca doresc poze cu Rollerul de Odesa dar as vrea sa le postez alaturi de pozele in cauza ale d-lui Mihai, daca evenimentul s-a petrecut de curand si mai are pasarile in cauza si binenteles, daca doreste.

    ReplyDelete
  5. In opinia mea, perla columbofiliei romanesti a fost (si mai poate fi - nu inteleg de ce doar ageamii sunt suficient de constanti in a "creste" rase de porumbei), cu un joc extraordinar si un aspect superb. Incrucisarea cu bimotatii de ardeal are doar beneficii unidirectionale. Adica castiga doar bimotatul ardelean si in mod clar, pentru asta este sacrificata o rasa altadata de exceptie. Pacat! Si asta doar daca ne gandim ca este incrucisat un roller cu un tumbler. Proasta afacere pentru calarasean ...

    ReplyDelete
  6. Era vorba de jucatorul de Calarasi, scuze pentru omisie. E posibil oare ca jucatorii de Galati motati (cazacii) sa aiba gene de jucator de Calarasi? Este cineva care detine informatii despre originea varietatii "cazaci"? D-l Nicusor Anghele afirma ca sunt din ce in ce mai putine exemplare de cazaci in tara.

    ReplyDelete
  7. Mai nou la Brasov au fost prezentate exemplare de galateni bimotati.

    ReplyDelete
  8. Interesant ... numai sa nu parcurga acelasi traseu ca jucatorii de Calarasi ...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Roller-ul de Birmingam - un concurent serios

Jucătorul de Călăraşi - între mit şi realitate