Posts

Showing posts from January, 2010

Porumbeii Iranului, part.2

Image
Pa-Par Tabrizi Sunt porumbei crescuti pentru culorile lor dar in special pentru incaltarile masive. Cu cat incaltarile sunt mai mari, cu atat sunt mai apreciati. Sunt crescuti in toate culorile. Capul nu trebuie sa aiba mot. Sunt de asemenea buni performeri, executand tumbe des. Sunt tumbleri. Porumbeii din poze au penele de la picioare scurtate.

Porumbeii Iranului, part.1

Cuvant inainte In tentativa de a afla mai multe despre originile porumbeilor nostri, mi-am dorit sa cunosc porumbeii din Orientul Mijlociu. Desigur, despre porumbeii Turciei se stiu deja foarte multe in special datorita multimii de situri turcesti de profil. Insa Orientul Mijlociu nu inseamna numai Turcia. Din punct de vedere columbofil, mai inseamna si Siria, Irak, Iran. Cu Siria inca nu am avut prea mare succes iar in Irak inca domneste haosul asa ca raman in continuare dosare deschise. Insa recent am gasit mai multe despre porumbeii actuali ai Iranului. Dar si cate ceva despre istoria lor. De ce toate acestea? Este bine de stiut ca multe rase de porumbei ce au constituit baza pentru rasele europene inca mai exista si sunt crescute in "rasa pura". Si asta se datoreaza in mod special izolarii de restul lumii si costurilor ridicate in cazul importarilor, dar si a culturii favorabile cresterii porumbeilor. Este foarte interesant de stiut faptul ca in Iran predomina rasele de t...

Tumblerii din Insula Abadan, Iran

Image
Orasul Abadan se afla pe insula cu acelasi nume, din delta raului Shatt al-Arab, provincia Khuzestan, Iran. In timpul razboiului de opt ani dintre Iran si Irak populatia este redusa aproape de zero. In 2001, populatia creste la 206,073 iar la recensamantul din 2006 era deja la 217,988. Datorita istoriei zbuciumate, nu prea ai crede ca s-au putut creste porumbei insa persanii nu se pot lipsi de pasarile lor dragi. In Abadan se cresc tumbleri ce zboara la punct fix si executa cate o tumba fara sa piarda din inaltime.

Voliera la Snagov

Image
Noua voliera a d-lui Tanasescu intr-un spatiu natural, reconfortant, departe de nebunia si poluarea Bucurestiului. In mod sigur porumbeii sunt recunoscatori. Imi plac volierele construite din lemn alb, lacuit sau dat cu baitz (cred ca ati realizat deja din ultimele trei voliere postate) iar aceasta are aspect rustic, de cabanuta de vacanta. Felicitari! Mai multe poze aici .